10 Nov

Guia per una mudança eficient: Consells per a mudances

Full,Length,Happy,Family,Sitting,On,Couch,Among,Cardboard,Boxes

Has de fer una mudança i no saps per on començar? Et donem uns consells perquè fer una mudança eficient i sense estrès.

Consells per planificar una mudança

 

  • Procés de selecció

No importa si et mudes a un lloc més gran o més petit, és important deixar enrere aquells objectes que no tenen cabuda allà on vas. Ja sigui perquè la teva nova casa és més petita que l’anterior o perquè has de fer espai per als nous mobles, és crucial descartar certs articles.

A l’hora de decidir què rebutjar i què no, pensa en la seva funcionalitat i no en el valor sentimental que aquest objecte té per tu. Intenta ser objectiu i pragmàtic. Els records viuen al teu cor, no als objectes que t’emportes.

  • Què fer amb allò que no vols?

Una nova llar implica una arquitectura diferent de l’antiga. Un factor decisiu que afectarà la distribució dels mobles i el seu disseny. Potser, en el teu antic pis tenies un moble de cantonada per aprofitar l’espai del saló; però en la teva nova casa, aquest moble ja no encaixa. Per tant, és moment de desfer-te d’ell.

Però no et preocupis! Desfer-te d’ell, moltes vegades, no implica tirar-ho a les escombraries. Pots valorar la idea de vendre’l en alguna plataforma de compra i venda de segona mà; regalar-lo a algun conegut que creguis que li donarà un bon ús; lliurar-lo a la beneficència o a alguna associació; o fins i tot guardar-lo en un traster de cara al futur.

 

  • Planificació i ordre, els teus majors aliats

Planificar les fases de la mudança i escriure una llista de les coses que s’han de fer pot facilitar-te el procés de la mudança. Així, t’assegures que tots els detalls de la mudança es contemplin i, tanmateix, que es compleixin tots. És important que la llista sigui progressiva, és a dir, que les fases estiguin ordenades per facilitar l’esquema visual.

 

  • Embalatge intel·ligent

Malgrat que el procés de selecció i el de donar o emmagatzemar aquells articles que ja no vulguis és una tasca que engloba totes les habitacions de la casa alhora, recomanem que, a l’hora d’empacar, ho facis d’habitació en habitació. No intentis abastar tota la casa al mateix temps. Classifica les caixes per temàtiques i enumera-les en funció a la cambra a la qual vagin destinades.

Recomanem que, en cada habitació, dediquis una o un parell de caixes als articles essencials. És a dir, aquells objectes que són més necessaris en el teu ús diari. Pots desembalar aquells articles més necessaris primer i prendre’t el procés de desembalatge amb més calma i sense tant d’estrès.

 

  • Entusiasme i bon humor

Per finalitzar, et donem un parell de consells més personals i menys funcionals perquè realitzis una mudança sense estrès. Demana ajuda: als teus amics o familiars, no importa. Quatre mans ajuden més que dues. No només acceleraran el procés, a més poden ajudar a alegrar l’ambient. Posa música: embala i desembala al ritme de les teves cançons preferides. La música ajuda amb la concentració i afavoreix a portar un bon ritme de treball. Mantingues una ment positiva: passos petits i grans victòries. No vulguis acabar de pressa, dedica el temps necessari i mantingues la calma.

Sants Trasters

Una opció ideal si no vols desfer-te de tots els teus objectes és llogar un traster. Un espai segur on emmagatzemar mobles i altres objectes dels quals no et vols desfer, però que tampoc vols guardar a la teva casa.

A Sants Trasters trobaràs un espai a la teva mida on guardar tots els articles que no puguis portar-te a la teva nova casa. A més, disposaràs d’una targeta personal perquè puguis accedir al teu traster sempre que vulguis.