24 Aug

10 trucs per mantenir el teu traster net i organitzat

Spring,Cleaning,Of,Closet.,Vertical,Tidying,Up,Storage.,Neatly,Folded

Mantenir un traster organitzat ens permetrà saber on guardem cadascun dels nostres objectes al mateix temps que els classifiquem en un espai net que ens permetrà conservar-los en perfecte estat. Com ho podem fer?

  1. Desfer-nos del que no necessitarem. Llençar objectes personals pot ser difícil, però és important per tal de desfer-nos de coses que realment no tornarem a utilitzar i guanyar espai extra. El primer pas, per tant, és decidir què ens quedem i què volem conservar. 
  2. Classificar el que conservarem. Un cop haguem triat els objectes que ens quedarem, és molt recomanable classificar-los en diferents tipologies: roba, objectes d’esport, eines… I és que separar-los en categories ens ajudarà a saber tot el que tenim.
  3. Fer ús de caixes transparents. Per tal de classificar-los correctament hem de tenir caixes i recipients que ens permetin veure què hi ha dins i mantenir l’ordre. Per això, la millor opció són caixes de plàstic transparents, resistents i molt còmodes per guardar els nostres objectes.
  4. Classificar l’espai per zones. La classificació no s’ha de fer només de les nostres pertinences, sinó també de l’espai. Es tracta d’organitzar-lo amb lògica: la roba prop de les sabates, els articles de temporada junts…
  5. Aprofitar tot l’espai, també el vertical! Acostumem a utilitzar estanteries horitzontals per aprofitar tot el nostre traster horitzontalment, i sovint ens oblidem que gaudim de molt espai vertical del qual no estem fent ús. Durant l’estiu, per exemple, podem guardar tots els objectes d’hivern dalt de tot d’una estanteria.
  6. Mantenir el traster ben il·luminat. A les fosques no podrem veure què tenim i com ho tenim organitzat. Gaudir d’una bona il·luminació ens permetrà identificar tot més fàcilment.
  7. Neteja freqüent. De res serveix guardar les nostres coses en un traster si no mantenim aquest espai net. I és que per mantenir els nostres objectes en perfecte estat, la neteja té molt a veure.
  8. Protecció extra per aquells objectes delicats. Copes de vi, ceràmica… Els objectes més fràgils s’hauran de protegir correctament per evitar que es trenquin. No val només amb desar-los en una caixa: el film plàstic amb bombolles pot ser el nostre perfecte aliat.
  9. En cas de compartir traster, compartir les normes. Tothom que faci ús del traster ha de participar en la neteja d’aquest, i tenir clar com s’organitza. Si no, fàcilment trencarem l’ordre.
  10. Revisar cada cert temps. Podem organitzar un moment cada mes, o cada pocs mesos, per revisar tot el que tenim al traster, la manera com està organitzada i canviar l’ordre segons temporada o objectes que utilitzem més cada època.

Lloga el teu traster al barri de Sants

Mantenir un traster organitzat mai no havia estat tan fàcil! Aprofita l’espai extra que et proporciona i els consells que t’acabem de donar per donar-hi un ús molt més pràctic. No esperis més i lloga el teu traster al barri de Sants, al carrer Feliu Casanova o a Riera Blanca, i guarda les teves peces de manera segura i còmoda.