17 May

Com organitzar el teu traster per maximitzar l’espai

sants_17mayo

Quan es tracta de l’organització d’un traster, sovint ens trobem amb l’enigma de com aprofitar al màxim l’espai disponible. Els trasters, a vegades, es converteixen en una muntanya d’objectes desordenats que ens fan difícil trobar allò que busquem. Però no et preocupis, estem aquí per ajudar-te!

Des de Sants Trasters, t’oferim una sèrie de consells pràctics per organitzar el teu traster de manera eficient i maximitzar l’espai disponible, per tal de transformar el teu traster en un espai funcional i ben organitzat, on cada cosa tingui el seu lloc i sigui fàcilment accessible. Comença a treballar en la transformació del teu traster en un espai pràctic i ben aprofitat.

  1. Valora i selecciona: Abans de començar a organitzar el teu traster, fes una valoració exhaustiva dels objectes que hi ha a l’interior. Descarta tot allò que ja no necessitis o que estigui trencat. Això et permetrà desfer-te de l’excedent i guanyar espai per als articles importants.
  1. Agrupa els objectes: Un cop hagis eliminat els elements innecessaris, agrupa els objectes restants segons la seva funció o tema. Per exemple, pots agrupar eines de bricolatge, decoració de Nadal, equipament esportiu, etc. Això facilitarà la recerca d’un objecte específic quan el necessitis.
  1. Etiquetes i caixes transparents: Utilitza etiquetes clares i llegibles per marcar les caixes i contenidors. Això t’ajudarà a identificar fàcilment el contingut de cada caixa sense haver de buscar-hi a dins. Les caixes transparents també són una excel·lent opció, ja que permeten veure el que hi ha a l’interior sense haver d’obrir-les.
  1. Aprofita l’altura: Aprofitar l’altura del traster és una manera excel·lent de maximitzar l’espai. Utilitza prestatgeries o estanteries per col·locar objectes lleugers i poc utilitzats a les parts superiors. Això deixarà més espai disponible per als objectes més grans i d’ús freqüent a la part inferior.
  1. Penja-ho a les parets: Utilitza penjadors o panells perforats per penjar objectes com bicicletes, eines o estris de jardineria. Això alliberarà espai a terra i mantindrà les coses organitzades i accessibles.
  1. Aprofita l’espai sota els mobles: Considera l’opció d’utilitzar l’espai sota els mobles com armaris o calaixos addicionals per emmagatzemar objectes més petits. Podries afegir caixes amb rodes per facilitar-ne l’accés.
  1. Optimitza les cantonades: Sovint, les cantonades del traster es queden desaprofitades. Utilitza prestatgeries o mobles d’angle per aprofitar aquest espai i emmagatzemar-hi objectes que no utilitzis amb freqüència.
  1. Mantén un sistema d’arxivament: Si tens documents o papers importants emmagatzemats al traster, assegura’t de mantenir un sistema d’arxivament ben organitzat. Utilitza carpetes, caixes d’arxivament o arxivadors etiquetats per categoritzar i ordenar els teus documents. Això et permetrà trobar fàcilment el que necessitis quan ho necessitis.
  1. Aprofita les portes: Les portes del traster poden ser una oportunitat d’emmagatzematge addicional. Utilitza penjadors o bosses de tela per penjar sabates, eines de neteja o objectes petits a la part posterior de les portes. Això t’ajudarà a alliberar espai a l’interior del traster.
  1. Rotació d’objectes: Si tens objectes estacionals com decoració de festes o equipament esportiu de temporada, considera la possibilitat de rotar-los. Emmagatzema els objectes de la temporada actual a l’abast i els que sàpigues que no els utilitzaràs en un període de temps llarg, guarda’ls més al fons.

Organitzar el teu traster per maximitzar l’espai és una tasca que al principi requereix temps i planificació, però els beneficis a la llarga són clars: acabaràs trobant tot el que necessitis fàcilment i perdràs molt poc temps a mantenir l’ordre del teu traster.

A Sants Trasters disposem de dos espais vigilats amb trasters econòmics que s’adapten a totes les necessitats d’emmagatzematge al barri de Sants.