30 Mar

5 regles d’or per a mantenir la teva casa ordenada

Cheerful,Young,Millennial,Lady,Making,Bed,At,Home,,Holding,Pillow,

A ningú li agrada tenir la casa desordenada. Resulta estressant i aclaparador pensar a fer front al desordre, i amb massa freqüència ens donem per vençuts fins i tot abans de començar. Afortunadament, hi ha cinc regles d’or que t’ajudaran a mantenir la teva casa en perfectes condicions per molt caòtica que sigui la resta de la teva vida. Aquests senzills consells et permetran controlar el desordre i assegurar-te de tenir una llar acollidora que et permeti relaxar-te i ordenar els teus pensaments en arribar a casa.

Regla dels dos minuts

Si vols ordenar la casa i no saps per on començar, opta per la solució més ràpida i senzilla: Comença per aquelles activitats que puguis completar en menys de 2 minuts: fes el llit, ordena la taula del saló, canvia el paper de bany o colla fort aquest caragol solt que sempre acabes deixant per l’endemà.

Sembla una opció òbvia, però, se t’havia ocorregut? Aquesta regla és obra de l’expert David Allen, recollida en el seu llibre Getting Things Done.

Regla de l’ull per ull

Aquesta regla basada en aquesta famosa dita de la cultura popular és simple i serveix per a acabar amb l’acumulació d’objectes:

Per cada objecte que entri a casa, treu un altre que no necessitis.

Regla de l’any

Un altre consell per a ajudar-nos a buidar la casa. Aquesta regla és essencial per a identificar quins objectes no necessitem o no emprem en el nostre dia a dia.

Fes una llista d’aquelles coses que fa més d’un any que no toques i, sense pensar-t’ho dues vegades, treu-les de casa: recicla-les, dona-les, tira-les o, si tenen valor sentimental, emmagatzema-les al traster!

Regla de les 5 superfícies

Hi ha cinc superfícies essencials que s’usen diàriament en cada casa i sobre les quals agrairàs el tacte i cura en la neteja:

  • La placa de cocció i els focs de la cuina
  • L’aigüera de la cuina
  • La taula en la qual menges
  • El terra del saló
  • El lavabo

Netejar la superfície d’aquests cinc espais cada dia no ha de costar-te més d’uns 15 minuts i et donarà automàticament una sensació de control i neteja a casa.

Regla de l’amor a primera vista

O: acaba el que vas començar. Probablement la regla més efectiva. Si la interioritzes bé, no sols tindràs la casa ordenada, el teu temps es multiplicarà x2!

La regla es basa a interactuar amb cada objecte de la nostra casa una sola vegada, com si fos un amor a primera vista del qual no podem escapar fins que no ens acomiadem d’ell. Exemples pràctics: 

  • Quan et treguis la roba a l’arribar a casa, estàs enamorat/a, no la pots oblidar fins a deixar de veure-la. No la deixis oblidada en la cadira fins a l’endemà.
  • Aquesta taula plena de papers per ordenar? L’amor de la teva vida. Tot ha de ser perfecte en ella. No ordenis uns quants papers i deixis els altres per a més endavant.

Consell extra: Lloga un traster

A Sants Trasters!, sabem que és difícil desfer-se o saber què fer amb aquelles coses que tenen un valor sentimental per a nosaltres i a més, en una llar sempre hi haurà objectes que utilitzarem per temporada (roba de llit, abrics, vestits de bany, tovalloles…) o més de tant en tant (tendes de campanya, equipaments esportius, taules portàtils…). Disposar d’un traster és la solució ideal per emmagatzemar records i objectes d’ús ocasional i mantenir l’ordre a casa.

Esperem que aquests consells t’ajudin a millorar l’ordre de la teva casa i t’animem a llogar el teu traster i a compartir-los amb tots/es els teus amics/gues i familiars que ho necessitin!