10 May

Com organitzar els productes de neteja a casa

organizar productos

“La casa ordenada és sinònim de tenir la ment ordenada”. Segurament has sentit aquesta frase en mil ocasions però és molt certa. Per aconseguir la casa neta calen moltes hores, però és sinònim de pau i que no hi hagi una sensació incòmoda quan entres en alguna de les habitacions de la teva vivenda. Un dels productes que has de tenir en compte són els detergents. Ja no tan sols per una qüestió de seguretat si tens nens petits a casa, sinó també perquè sovint, sense voler, s’acumulen desenes d’ampolles de detergents i estris per netejar, productes que no utilitzes de manera habitual i que acaben destorbant, més del que t’imagines.

Davant d’aquesta situació, ¿quins consells donen els experts per mantenir l’ordre i la neteja de la casa? A Sants Trasters utilitzem la màxima “menys és més” i, segurament, si l’apliques t’anirà molt millor. A l’article d’avui et detallem algunes suggerències més. Abans de començar, deixa’ns dividir aquest seguit de consells en dues grans àrees:

Sí, tinc espai suficient a casa

I quan diem espai, ens referim a una habitació o espai destinat a les coses de la neteja de la llar, és a dir, un espai preparat per poder guardar tots els utensilis, un lloc on poder planxar, on deixar la roba doblegada o on fer les tasques de la casa sense compartir espai amb alguna altra cambra de la casa. Si tens aquesta sort no t’importarà tenir els teus productes de neteja ordenats i a la vista, perquè serà el més còmode possible arribar a ells. 

No tinc espai per als productes de neteja

Malauradament el més habitual és no tenir molt espai per als productes de neteja i utilizar alguns racons de la cuina per guardar-los i que et sigui fàcil trobar-los. A continuació, alguns detalls i suggeriments per fer-t’ho més fàcil d’ara en endavant. 

  • Treu tots els productes que tinguis a la zona que t’interessi guardar els productes.
  • Elegeix quins productes et quedes i quins no.
  • Neteja bé i col·loca al terra de sota l’aigüera o al terra del teu armari de la galeria un plàstic o protector perquè no es taqui el terra.
  • Si tens espai, sempre pots crear un nou prestatge o armari addicional per aprofitar molt millor l’espai en aquesta zona i diferenciar els productes que utilitzes pel bany dels que fas servir per a altres espais de la teva llar o habitacions.
  • Obre una bossa i desa tots aquests productes que no utilitzes i tots els que no saps ni tan sols per a què serveixen. Directament a la paperera. La ment t’ho agrairà, de debò!

Què et sembla? El temps i l’experiència han demostrat que els processos de neteja han de ser metòdics per ser professionals i la clau per assolir aquest objectiu és tenir els productes de neteja ordenats i a mà. Serà el primer pas per garantir un procés eficient en la neteja de la teva casa.

Un detall més abans d’acabar. És molt important l’organització i que tinguis clar tot allò que necessites per netejar. Llistats, taules d’excel i organigrames són els més habituals i et facilitaran la feina. Escull el format més efectiu en el teu cas. Hi ha persones que funcionen millor si escriuen i veuen sobre el paper els diferents llistats. D’altres prefereixen apuntar les coses a un document de text o nota a l’ordinador.

A Sants Trasters t’oferim l’espai que necessites per donar resposta a l’espai que estàs buscant i sempre adequat a les teves necessitats. T’oferim diferents trasters perquè puguis escollir el que més s’adapti a les teves necessitats. Contacta amb nosaltres i t’ajudarem a alliberar espai. Menys caos i més espai són sinònim de pau i felicitat. Vine a veure’ns al Barri de Sants de Barcelona, als carrers Feliu Casanova i Riera Blanca, o truca’ns i analitzarem totes les opcions disponibles. Estem per fer-ho fàcil i ajudar-te!