23 Nov

6 consells per guardar i conservar els llibres més temps

Si ets un amant dels llibres, sabràs que el coneixement sí que ocupa espai i que arriba un moment que aquest espai s’acaba. Prestatgeries, armaris, caixes i, fins i tot, taules plenes de llibres… I, cada vegada que en compres un de nou, has de resoldre un veritable trencaclosques per poder encabir-lo. 

Si vols guanyar espai i alhora millorar la vida útil dels teus llibres, llogar un traster és la teva solució. D’aquesta manera, podràs emmagatzemar els llibres que desitgis, sense la necessitat de llençar els més antics o aquells que ja no utilitzis. Així mateix, podràs gaudir de més espai a casa i prendre consciència d’allò que realment necessites. A més, conservar en un traster els teus volums, farà que s’optimitzi la seva vida útil i, amb ella, la seva conservació a mig i llarg termini. Gràcies a la fàcil accessibilitat d’un traster, podràs agafar els teus llibres de forma còmoda i senzilla, sense preocupar-te de remoure tota la casa o de crear un escampall innecessari.

Això sí, per conservar adequadament els teus llibres, sigui en un traster o a casa teva, has de tenir en compte una sèrie de consells. Des de Sants Trasters te’ls presentem!

  1. Si esculls emmagatzemar els teus llibres en caixes, és aconsellable que aquestes siguin petites o mitjanes, ja que els llibres acostumen a pesar i això et facilitarà la càrrega i el trasllat. És molt important que les caixes no presentin brutícia i que estiguin tancades i precintades correctament per evitar l’entrada de pols o d’insectes.
  2. A l’interior de la caixa, els llibres han de respirar i no amuntegar-se sense sentit. D’aquesta manera, evitaràs les floridures i la pressió entre els llibres, cosa que podria deformar-los o fer-los malbé.
  3. Per evitar que els llibres decaiguin o que les pàgines es tornin de to groguenc, és crucial utilitzar caixes o forros lliures d’àcid o lignina. Especialment els llibres més antics o enquadernats amb cuir, és aconsellable folrar-los amb paper per evitar que les taques es transfereixin d’un llibre a l’altre.
  4. Has de netejar els teus llibres amb plomalls secs i revisar-los de tant en tant per mantenir-los en bon estat i evitar tot allò que els perjudica.
  5. I si guardes una part dels teus volums a casa teva, és una bona opció desar-los en prestatgeries, però ben col·locats: drets i en angle recte per evitar que es deformin. D’aquesta manera, els llibres respiren i s’airegen millor.

Podem dir, doncs, que emmagatzemar correctament els llibres no és només un benefici sinó, sobretot, una necessitat. Si vols allargar la vida útil dels teus volums i, el més important, guanyar espai a casa, Sants Trasters és ideal per a tu! Amb la tranquil·litat de tenir total flexibilitat d’accés, uns preus amb constants ofertes i l’espai i la duració que necessites, a Sants Trasters t’oferim la possibilitat de mantenir en bones condicions la teva important col·lecció de volums. T’assessorem! Contacta amb nosaltres i lloga el teu traster de confiança a Barcelona. Tenim trasters a Sants-Feliu Casanova i a Sants-Riera Blanca.