08 Jul

Prevenció d’incendis en trasters durant els mesos d’estiu.

Empty,Building,With,Storage,Rooms.,Warehouse,Corridors,With,Gates,To

Prevenció d’incendis en trasters durant els mesos d’estiu

Els trasters, sovint oblidats en les polítiques de prevenció d’incendis, són espais crucials on s’emmagatzemen objectes de valor tant econòmic com sentimental. Un incendi en un traster pot tenir repercussions significatives, per la qual cosa és essencial conèixer i aplicar mesures preventives per garantir un entorn segur.

Equips obligatoris i mesures preventives

Per complir amb la normativa, els trasters han d’estar equipats amb una sèrie de dispositius i sistemes de seguretat contra incendis. Aquests inclouen la detecció, extinció, senyalització i evacuació.

Sistemes de detecció d’incendis

Detectors de fum: És obligatori instal·lar detectors de fum als trasters, especialment si estan ubicats en soterranis o plantes sota rasant. Aquests dispositius són essencials per a la detecció primerenca d’un incendi, permetent una resposta ràpida.

Alarmes i sirenes: Els sistemes d’alarma amb sirenes i llums estroboscòpiques s’activen automàticament en cas d’incendi, alertant tots els ocupants de l’edifici i facilitant una evacuació ordenada.

Sistemes d’extinció d’incendis

Extintors: Els extintors portàtils s’han de col·locar a les zones comunes properes als trasters, amb una eficàcia mínima de 21A-113B. Aquests dispositius permeten una intervenció ràpida per extingir incendis incipients abans que es propaguin.

Sistemes de ruixadors automàtics: Aquests sistemes s’activen en detectar el foc i ruixen aigua per extingir-lo, limitant la propagació de l’incendi i reduint els danys materials.

Senyalització i mesures d’evacuació

Senyalització adequada: És important comptar amb indicacions clares de la ubicació dels equips de prevenció i extinció d’incendis, així com de les sortides d’emergència.

Il·luminació d’emergència: La il·luminació d’emergència assegura la visibilitat en el marc d’un pla d’evacuació, permetent que tots els ocupants trobin les sortides de manera segura fins i tot en condicions de poca visibilitat.

Manteniment i gestió

Inspeccions periòdiques: Realitzar inspeccions regulars per verificar l’estat i el correcte funcionament dels sistemes de seguretat és fonamental.

Evitar la sobrecàrrega de l’espai: No acumular materials inflamables i mantenir l’ordre en els trasters facilita l’evacuació si fos necessari i redueix el risc d’incendi.

Mesures preventives addicionals

Ordre i neteja: Mantenir les àrees lliures d’objectes inflamables i evitar l’emmagatzematge de materials de risc és essencial per minimitzar les possibilitats d’un incendi.

Ventilació adequada: Assegurar una bona ventilació en els trasters ajuda a evitar l’acumulació de gasos potencialment perillosos, que podrien incrementar el risc d’incendi.

Mesures de seguretat bàsiques

Les mesures de seguretat bàsiques són el fonament de la prevenció d’incendis en trasters. Mantenir aquests espais lliures de materials inflamables i assegurar que les instal·lacions elèctriques compleixin amb els estàndards de seguretat. A més, és imprescindible que cada usuari estigui informat i compromès amb aquestes pràctiques.

Un traster ha d’estar equipat amb els elements obligatoris de prevenció d’incendis. Extintors, detectors de fum i una senyalització clara són imprescindibles i poden significar la diferència entre un incident menor i un de major.

Sants Trasters: guarda les teves pertinences a bon resguard

A Sants Trasters oferim un servei complet per assegurar la tranquil·litat i seguretat de les teves pertinences. Disposem d’un circuit tancat de càmeres per a vigilància constant.

La seguretat és la nostra prioritat. Cada traster compta amb un sistema de seguretat avançat que inclou càmeres de vigilància i accés restringit. Només tu pots accedir al teu traster, garantint la màxima seguretat per als teus béns.

Contacta amb nosaltres si estàs a la recerca d’un traster ampli, còmode i segur on emmagatzemar les teves pertinences a bon resguard.