17 Mar

8 exemples d’upcycling que et seran d’utilitat

upcycling

Existeixen moltes formes de reciclatge, però sens dubte una de les més populars i que està guanyant més protagonisme en els últims anys és l’upcycling. També conegut com a suprareciclatge, o reutilització creativa, es tracta d’un procés de reciclatge en el qual s’obtenen nous productes d’un valor superior als originals.

D’aquesta manera, gràcies al upcycling transformem objectes que ja no utilitzem en altres d’una millor qualitat, destinats a fer-se servir en usos diferents que els originals. La clau per aconseguir aquest nou producte és el disseny.

8 exemples d’upcycling

Des de Sants Trasters et donem 8 propostes d’upcycling perquè donis nova vida a alguns dels objectes que tens per casa i ja no fas servir:

1. Bossa per anar a comprar

Agafa una samarreta vella que ja no et poses i transforma-la en una bossa de tela per anar a comprar. Aprofita els tirants per fer les nanses. Una manera molt senzilla de donar una altra vida a una peça de roba que ja no feies servir.

2. Espelmes de pots de conserva

Aprofita els pots de conserva per crear originals i boniques espelmes de jardí. Tan sols has de rentar bé els recipients, pintar-los del color que més t’agradi i fer unes petites perforacions. Quan col·loquis l’espelma a l’interior donaran un ambient càlid i especial.

3. Cortines en llençols

L’upcycling es pot extrapolar a qualsevol àmbit. Aprofita uns llençols vells que tinguis per casa i converteix-los en unes originals cortines. Una manera de donar vida a aquells llençols que tens guardats a l’armari des de fa molt temps.

4. Ampolla de vidre com a gerro

Utilitza una ampolla de vidre, neteja-la bé i pinta-la amb el teu color preferit. Posa unes flors a dins i ja tens un original gerro per a flors.

5. Caixes de fruita en carro amb rodes

Utilitza dues caixes de fruita, neteja-les bé i uneix-les entre elles horitzontalment amb uns petits claus. Col·loca 4 rodes a cada cantonada i pinta les caixes de diferents colors. Tindràs unes estanteries mòbils d’allò més originals.

6. Caixa de cartró en cistell

Utilitza una caixa de cartró sense la tapa i embolica-la tota per fora amb fil de ràfia. Posa una tela al seu interior i tindràs un preciós cistell per col·locar-hi coses a dins.

7. Colador en test

Agafa un colador de cuina que no facis servir i col·loca-hi a dins una tela. Ens servirà perquè la sorra no caigui pels forats. Omple el colador de sorra i planta la teva flor o planta preferida. Tindràs un original test en pocs minuts.

8. Tovallons de texans

Si tens texans que ja no et poses, els pots convertir en uns originals tovallons. Tan sols has de tallar els texans de la mida que vulguis els tovallons i pintar-los com més t’agradin amb pintura resistent a l’aigua. Tindràs uns tovallons d’allò més bonics.

Des de Sants Trasters t’hem donat 8 idees d’upcycling per reciclar els objectes que ja no fas servir. Aprofita els nostres serveis i espais per emmagatzemar tot el que no fas servir en el teu dia a dia i guanya espai a casa teva. Contacta amb nosaltres i escull el teu espai preferit.